Onze expertise

Ronald Bouwels - stefanie Bouwels SimpelSamenSpel Supertof!

Onze expertise

Onze serieuze kant ;-)

Spelen is leuk. En sámen spelen nóg leuker! Ken je de ‘serieuze kant’ van spelen? Spelen is een menselijke (psychologische) basisbehoefte. Vervul je die? Dan word je gelukkiger!

Maar hoe doe je dat op een simpele manier, elke dag, naast een drukke baan? Wat vind je eigenlijk leuk om te doen? Wat ontlaadt en ontspant jou? Wat betekent ‘Spelen’ voor jou? En hoe verdeel je nou je tijd, aandacht en energie je over werk, je gezin én jezelf? Veel gaat van nature. Maar niet altijd vanzelf! Daarom hebben we een unieke lifecoachings- en speelmethode voor je die je supermakkelijk en altijd kunt inzetten. Ben je benieuwd naar onze achtergrond, lees dan hieronder even verder.

Stefanie Bouwels, initiatiefneemster van SimpelSamenSpel en coach werk/gezin balans.

Als kind zat ik vaak op mijn kamertje verhalen te schrijven. Eigen ‘magazines’ te maken. Het was een uitlaatklep en ik kon mijn creativiteit er helemaal in kwijt. Tijdens mijn studie en drukke banen ben ik gestopt met schrijven. Geen tijd meer voor. Een paar jaar geleden was ik op zoek naar een betere werk & gezin balans. Ik wilde meer waardevolle tijd met mijn kinderen doorbrengen en vroeg mij daarnaast af wat ‘spelen’ eigenlijk voor mijzelf betekent. Waardoor ontspan en ontlaad ik naast mijn werk en gezin? Vanaf dat moment ben ik weer gaan schrijven. Uren! Heerlijk vind ik dat! Ik schrijf nu speelverhalen voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar die gaan over simpele samenspellen.  Want door vaker tijd voor een simpel samenspelletje te maken wordt de tijd sámen met mijn kinderen waardevoller én leuker. Lóve to play is niet voor niets hét credo van SimpelSamenSpel. Mijn kinderen en ik worden er blij van! Ik presenteer de speelverhalen op ons YouTube kanaal Jet & Jul TV en ben de trotse auteur van het speelboek Supertof!

Als leerkracht in de onderbouw heb ik me gespecialiseerd in de kracht van spelenderwijs onderwijs bij jonge kinderen, waardoor ik een stevige pedagogisch-didactische achtergrond heb opgebouwd. Samen met Ronald heb ik gezocht naar hóe die theorie op een makkelijke manier vertaald kan worden naar de dagelijkse praktijk: de basis voor onze speelmethode ‘4 Ways to Play’, die beweeg, constructie-, fantasie- en regelspel motiveert en kinderen lekker laat spelen. Waardevol als handvat voor alle (gast)ouders met jonge kinderen, om de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs te optimaliseren.

Daarnaast heb ik als life-/loopbaancoach in ’t bedrijfsleven en leidinggevende in de kinderopvang met veel verschillende mensen mogen werken. Ik heb inmiddels ruime ervaring met de begeleiding van medewerkers, ouders, pedagogen en kinderen. Ik bemerkte de behoefte bij medewerkers dat ze hun tijd, aandacht en energie over werk, gezin én zichzelf beter wilden verdelen. Op deze behoefte afgestemd heb ik samen met Ronald een uniek (life)coachingstraject ontwikkeld, waarbij de kracht van spelen centraal staat. Meer aandacht en ruimte voor een betere werk/gezin balans, betekent minder uitval, meer energie en meer loyaliteit naar werk en gezin. Tijd, liefde en aandacht voor jezelf is immers het mooiste wat je je kinderen kunt leren. Onder de paraplu van SimpelSamenSpel hebben we zo voor organsaties een aanvullend credo: Happy people! Ik coach medewerkers in het bedrijfsleven in het verbeteren van de werk/gezin balans, verzorg workshops en geef lezingen over de waarde en kracht van simpel (samen) spelen.

Ronald Bouwels, initiatiefnemer van SimpelSamenSpel en coach werk/gezin balans.

Ik heb een achtergrond als communicatie & informatiewetenschapper, ben gediplomeerd leerkracht basisonderwijs waarbij ik me specialiseerde in ontwikkelingspsychologie en ICT didactiek, en specialiseerde me tijdens mijn laatste studie organisatie/onderwijspsychologie in lerende organisaties en scholen en de optimalisatie van ouderbetrokkenheid (educatief partnerschap): dé manier waarop scholen ouders kunnen helpen bij het creëren van een optimaal ontwikkelklimaat voor kinderen thuis, dat gezondheid en geluk binnen elk gezin vergroot.

Als leidinggevende en coach in ’t bedrijfsleven, wat ik ruim 10 jaar met overtuiging deed, richtte ik me op de ontwikkeling van sterke creatieve en innovatieve vaardigheden en intrinsieke motivatie. Samen met Stefanie ben ik het initiatief SimpelSamenSpel gestart. SimpelSamenSpel verbindt opvoeding, onderwijs en bedrijfsleven, en helpt mensen verder. Vanuit passie, kennis, ervaringen en creativiteit komen we tot mooie en waardevolle speelproducten en diensten voor kinderen, (gast)ouders en medewerkers. Het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten en concepten voor ons speelplatform vind ik heerlijk. Daarnaast coach ik met passie medewerkers in het bedrijfsleven op het verbeteren van de werk/gezin balans, verzorg workshops en geef lezingen over de waarde en kracht van SimpelSamenSpel. En heel graag ga ik  met en voor kinderen op pad, en neem ze vanuit enthousiasme mee in onze prachtige wereld. Mijn speelse, creatieve kant kan ik onder de paraplu van SimpelSamenSpel helemaal kwijt! ‘It’s never too late to stay young.’ 

Trots op onze Commissie van Aanbeveling

SimpelSamenSpel werkt met CRKBO geregistreed docenten

SimpelSamenSpel werkt met geregistreerde docenten en sprekers. Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs

 

Hoe speels ben jij?

René Proyer, wetenschapper aan de universiteit van Zürich, ontwikkelde een korte test waarmee je een indicatie krijgt van je eigen ‘speelsheid’. Ben je benieuwd? Doe dan híer de test!