Onze expertise

Ronald Bouwels - stefanie Bouwels SimpelSamenSpel Supertof!

Onze expertise

Onze serieuze kant ;-)

 

Stefanie Bouwels, initiatiefneemster van SimpelSamenSpel, content-, productontwikkelaar, life- & speelcoach en auteur van het speelboek Supertof! Ik schrijf speelverhalen voor kinderen van 2 tot en met 7 jaar en presenteer de supertofste simpelsamenspellen op mijn eigen YouTube kanaal Jet & Jul TV. Ik verzorg workshops, lezingen, vertel verhalen over de waarde en kracht van SimpelSamenSpel.

Als gediplomeerd leerkracht in de onderbouw heb ik me gericht op de kracht van spelenderwijs onderwijs bij jonge kinderen, waardoor ik een stevige pedagogisch-didactische achtergrond heb opgebouwd. Vanuit mijn ervaring en kennis heb ik onze speelmethode ‘4 ways to play’ ontwikkeld. Een praktische denktechniek vanuit 4 speelvarianten: bewegen, construeren, fantaseren en regels. Deze praktische denktechniek maakt inzichtelijk hoe je als ouder en (beroeps)opvoeder met de simpele dingen om je heen gevarieerd spelen éxtra kunt bevorderen. Ik sla daarmee een brug van pedagogische theorie naar de praktijk. Zo kijk ik ook naar de directe wereld om mij heen: “Hoe creëer ik ruimte en gebruik ik de middelen om me heen om spelen bij mijn kinderen te bevorderen?” Ook ben ik gediplomeerd sociaal pedagogisch werker en lifecoach. Mijn ruime ervaring met begeleiding van ouders, pedagogisch medewerkers en kinderen deed ik op als leidinggevende in de kinderopvang, juf en als lifecoach.

Ronald Bouwels, en ik ben initiatiefnemer van SimpelSamenSpel, content-, productontwikkelaar, producer, redacteur en enthousiaste presentator / vlogger op mijn eigen YouTube kanaal Supertof! TV. Ik ontwikkel edutainment, presenteer en geef lezingen over de waarde en kracht van SimpelSamenSpel.

Ik heb een achtergrond als communicatie & informatiewetenschapper, ben gediplomeerd leerkracht basisonderwijs waarbij ik me specialiseerde in ontwikkelingspsychologie en ICT didactiek, en tijdens mijn laatste studie als organisatie/onderwijspsycholoog specialiseerde ik me in lerende organisaties en ouderbetrokkenheid (educatief partnerschap): de manier waarop scholen ouders kunnen helpen bij het creëren van een optimaal ontwikkelklimaat voor kinderen thuis, dat tevens gezondheid en geluk binnen elk gezin vergroot. In het bedrijfsleven richtte ik me op de ontwikkeling van sterke creatieve en innovatieve vaardigheden. Ik ervaarde zelf, en om me heen, dat creativiteit als vaardigheid enerzijds meer en meer wordt gevraagd, en anderzijds in organisaties en onderwijs niet tot nauwelijks écht wordt gemotiveerd en benut. Zonde, want het levert veel op, en is eenvoudig te organiseren! SimpelSamenSpel verbindt opvoeding, onderwijs en bedrijfsleven als het gaat om de stimulering van creativiteit als basisvaardigheid. SimpelSamenSpel ben ik vanuit mijn hart voor kinderen gestart. ‘De basis van je mens zijn, leg je als spelend kind’: daar wil ik graag positief aan bijdragen.

Sámen zijn we initiatiefnemer en creative directors van SimpelSamenSpel!

Op een rijtje gezet, is dit wat we belangrijk vinden in wat we ontwikkelen:

  1. Het is tof om te zien, horen of doen;
  2. Je doet inspiratie op, en wil zélf gaan spelen;
  3. Het draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen;
  4. We krijgen er zélf energie van!
SimpelSamenSpel werkt met CRKBO geregistreed docenten

SimpelSamenSpel werkt met geregistreerde docenten en sprekers. Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs