Onze expertise

Ronald Bouwels - stefanie Bouwels SimpelSamenSpel Supertof!

Onze expertise

Onze serieuze kant ;-)

Spelen is leuk. En iedereen kan spelen! Tegelijkertijd heeft óók een serieuze kant, waar we meestal minder bij stilstaan. Het is bijvoorbeeld een psychologische basisbehoefte. Vervul je die? Dan wordt je gelukkiger. Maar hoe doe je dat op een simpele manier, elke dag? Veel gaat van nature. Maar niet vanzelf! Daarom hebben we een unieke denktechniek ontwikkeld: simpel, krachtig en supertof! We noemen die denktechniek ‘4 ways to play’. Ben je benieuwd naar onze achtergrond, lees dan hieronder even verder.

Dit is onze Commissie van Aanbeveling

Stefanie Bouwels, initiatiefneemster van SimpelSamenSpel, content-, productontwikkelaar, life- & speelcoach en auteur van het speelboek Supertof! Ik schrijf speelverhalen voor kinderen van 2 tot en met 7 jaar en presenteer de supertofste simpelsamenspellen op mijn eigen YouTube kanaal Jet & Jul TV. Ik verzorg workshops, lezingen, vertel verhalen over de waarde en kracht van SimpelSamenSpel.

Als gediplomeerd leerkracht in de onderbouw heb ik me gericht op de kracht van spelenderwijs onderwijs bij jonge kinderen, waardoor ik een stevige pedagogisch-didactische achtergrond heb opgebouwd. Veel van de theorie is interessant, maar óók lastig ‘toepasbaar’, ervoer ik. Samen met Ronald heb ik gezocht naar hóe die theorie op een makkelijke manier vertaald kan worden naar de praktijk: de basis voor onze denktechniek die beweeg, constructie-, fantasie- en regelspel motiveert.  Daarnaast heb ik als sociaal pedagogisch werker en lifecoach met veel verschillende mensen mogen werken. Mijn ruime ervaring met begeleiding van ouders, pedagogisch medewerkers en kinderen deed ik op als leidinggevende in de kinderopvang, juf en als lifecoach.

Ronald Bouwels, en ik ben initiatiefnemer van SimpelSamenSpel, content-, productontwikkelaar, producer, redacteur en enthousiaste presentator voor mijn eigen YouTube kanaal Supertof! TV. Ik ontwikkel edutainment, presenteer en geef lezingen over de waarde en kracht van SimpelSamenSpel.

Ik heb een achtergrond als communicatie & informatiewetenschapper, ben gediplomeerd leerkracht basisonderwijs waarbij ik me specialiseerde in ontwikkelingspsychologie en ICT didactiek, en tijdens mijn laatste studie organisatie/onderwijspsychologie specialiseerde ik me in lerende organisaties en ouderbetrokkenheid (educatief partnerschap): de manier waarop scholen ouders kunnen helpen bij het creëren van een optimaal ontwikkelklimaat voor kinderen thuis, dat gezondheid en geluk binnen elk gezin vergroot. Als leidinggevende en coach richtte ik me op de ontwikkeling van sterke creatieve en innovatieve vaardigheden: essentiële vaardigheden voor het onderwijs en het bedrijfsleven. SimpelSamenSpel verbindt opvoeding, onderwijs en bedrijfsleven. Ik sta vol passie op het podium voor lezingen en presentaties, maar het meest geniet ik ervan om met en voor kinderen op pad te gaan, en ze mee te nemen vanuit enthousiasme, in onze prachtige wereld. ‘It’s never too late to stay young.’

Sámen zijn we initiatiefnemer en creative directors van SimpelSamenSpel!

Op een rijtje gezet, is dit wat we belangrijk vinden in wat we ontwikkelen:

  1. Het is supertof om zelf te gaan doen;
  2. Je hebt er niks, of bijna niks, voor nodig;
  3. Het draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen;
  4. We krijgen er zélf energie van!
SimpelSamenSpel werkt met CRKBO geregistreed docenten

SimpelSamenSpel werkt met geregistreerde docenten en sprekers. Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs

 

Hoe speels ben jij?

René Proyer, wetenschapper aan de universiteit van Zürich, ontwikkelde een korte test waarmee je een indicatie krijgt van je eigen ‘speelsheid’. Ben je benieuwd? Doe dan híer de test!