Ons verhaal

simpelsamenspel - supertof - gezin

Ons verhaal

Ben je benieuwd naar ons of naar het verhaal áchter SimpelSamenSpel? We stellen ons graag aan je voor: hoi, wij zijn Stefanie en Ronald. We zijn elkaars maatje, getrouwd en trotse ouders van onze zoontjes Maxim (2012) en Floris (2014). Ons initiatief SimpelSamenSpel komt récht uit ons hart. Als mens zijn we altijd al gek geweest op het geluk en de ontwikkeling van kinderen, en papa en mama worden bleek voor ons geen vanzelfsprekendheid. Toen we onze kinderwens probeerden te vervullen beloofden we elkaar dan ook één ding: áls we ooit papa en mama mogen worden, dan willen we er ook écht voor onze kinderen zijn.

Maar hoe doe je dat precies? Hoe maak je de tijd samen waardevol en leuk? Wat ga je doen op je papa- of mamadag? Werk, huishouden, vrienden en vriendinnen, sporten en ontspanning, het is belangrijk en gaat allemaal door. En hoe zet je tablets, televisie en gamen waardevol in? Kortom, om er echt te zijn voor elkaar en onze eigen ogen en die van onze kinderen vaker te laten twinkelen, moesten we het nét een beetje anders inrichten.

We zijn gaan onderzoeken hoe we meer tijd voor ‘Spelen’ binnen ons gezin konden gaan maken. Want in ‘Spelen’ komt veel samen: je fijn voelen, aandacht voor elkaar hebben, jezelf ontwikkelen, ontladen én opladen bijvoorbeeld!

Doordat we meer tijd met onze kinderen doorbrachten inspireerden zij ons door hun speelse, creatieve bril. Ze kijken anders naar onze wereld. Super mooi! Ons lesje mindfulness 😉 Op verschillende manieren onderzoeken, ontdekken en verwonderen ze zich over de simpelste dingen om hen heen. Ze genieten ervan om simpele spelletjes samen te doen, en zelf te verzinnen. Door meer naar hun spel te kijken en vaker mee te doen, is ‘4 Ways to Play’ ontstaan. We kijken nu ook zélf creatiever naar de spullen om ons heen. Gedurende de dag ontstaan grappige spelletjes: thuis, ónder de keukentafel, buiten op het plein, ergens tijdens het wachten of in de supermarkt. Super leuk! En onze belofte? Die komen we op deze manier ook écht na. We lóve to play!

Ook waren we op zoek naar iets waar we onze éigen creativiteit meer in kwijt konden. Wat betekent ‘Spelen’ eigenlijk voor onszelf? Het onderzoeken, ontdekken en de verwondering van onze kinderen inspireerden ons zodanig, dat we daar verhalen en speelvideo’s over zijn gaan maken. We vinden dat écht ontzettend leuk om te doen en we kunnen onze creativiteit hier helemaal in kwijt! Hoe tof is dat?! Het is ónze manier van Spelen.

Op onze YouTube kanalen Jet & Jul TV en Supertof! TV maken we gratis unieke speelvideo’s voor kinderen. Kijk deze samen met je kind, of zet het voor ze op als je even iets voor jezelf wil doen. We inspireren en prikkelen kinderen on- en offline te spelen, en samen met Jet & Jul ontdekken ze spelenderwijs de wereld om hen heen.

En zeg zelf: het is toch Supertof om ook het Speelboek van je allerbeste speelvriendjes Jet & Jul in huis te hebben? Met ons Supertof! Speelboek heb je altijd iets leuks bij de hand om te doen. Handig! Met simpele materialen, en passend bij de belevingswereld van kinderen. Het brengt éxtra gezelligheid in huis!

Zó laten we met SimpelSamenSpel zo váák mogelijk de oogjes van kinderen twinkelen!

Heel veel speelplezier!

Liefs, Stefanie & Ronald