Dit zijn wij!

simpelsamenspel - supertof - gezin

Dit zijn wij!

Hoi! Wij zijn Stefanie en Ronald, de initiatiefnemers van SimpelSamenSpel.

In ons initiatief komen onze passie, kennis, ervaringen en creativiteit samen. Zo komen we tot supertoffe dingen waar we ook zélf heel veel energie van krijgen! Bij alles dat we doen of maken staat de kracht van ‘Spelen’ centraal. We zijn een tikkie speels en zitten vol gekke ideeën (vooral Ronald dan hé), maar wij noemen dat creatief ;-). We zijn elkaars maatje, getrouwd, trotse ouders van onze zoontjes Maxim (2012) en Floris (2014) en sinds kort ook collega’s!

Vanuit ons hart
Het initiatief SimpelSamenSpel komt écht vanuit ons hart. Na het verlies van onze twee prachtige (maar beide bij 23 weken te vroeg geboren) zonen Merijn (+2010) en Stijn (+2011), beloofden we elkaar één ding: wanneer we alsnog papa en mama mogen worden gaan we van de tijd met onze kinderen intens genieten. Elke dag gaan we zo waardevol mogelijk invullen.

Toen ons gezin ‘compleet’ was, kon het grote genieten beginnen! Of toch niet? We merkten dat het gezinsleven met de verantwoordelijkheid en druk om weer vol voor ons werk te gaan, sociaal actief te zijn en het huishouden te verzorgen, soms best pittig was. Daarnaast moest er genoeg tijd voor onszelf overblijven om te sporten én te ontspannen. Met liefde en aandacht tijd voor elkaar maken. Tussen alledaagse drukte en afleidende schermpjes door er écht voor elkaar zijn, lukte maar afentoe. Dus onze belofte om elke dag waardevol in te vullen? Die maakten we niet waar. En dát voelde niet goed. We gingen op zoek naar een manier om dat anders te doen.

Maar hoe doe je dat op een simpele manier, elke dag, naast een drukke baan? Wat vinden we zélf leuk om te doen? Wat ontlaadt en ontspant ons, juist ook als de kinderen thuis zijn? Waar worden onze kinderen blij van? En wat betekent ‘Spelen’ eigenlijk voor onszelf? Hoe verdelen we onze tijd, aandacht en energie over werk, gezin én onszelf?

De kracht van simpel spelen
We zijn gaan onderzoeken hoe we meer tijd voor ‘Spelen’ binnen ons gezin konden gaan maken. Want in ‘Spelen’ komt veel samen, weten we. Je fijn voelen, aandacht voor elkaar hebben, jezelf ontwikkelen, ontladen én opladen bijvoorbeeld! Je kunt er veel over lezen, maar hóe maak je het makkelijk en laagdrempelig? Dat hebben we uitgezocht en zó is onze Speelmethode ‘4 Ways to Play’ ontstaan. Een makkelijke manier om tussendoor, zonder of alleen met simpele materialen, even tijd te maken voor wat wij een ‘simpel samenspelletje’ noemen. Een soort lifestyle eigenlijk!

We maken nu tussen alledaagse drukte door vaker tijd voor een simpel samenspelletje. Heel gemakkelijk! De simpelste spelletjes vinden onze kinderen namelijk ’t leukst. Of we doen gewoon even met hún spel mee. Het grote verschil met eerder is dat we daar nu bewust meer rust en tijd voor maken. We spelen met de simpelste dingen om ons heen, waardoor wij en onze kinderen blijer én een stuk creatiever worden. De simpelste samenspellen ontstaan: thuis, ónder de keukentafel, buiten op het plein, ergens tijdens het wachten of in de supermarkt. Onze kinderen, dus ook wijzelf, worden daar ontzettend blij van. En onze belofte? Die komen we op deze manier ook écht na.

Inspiratie
Naast meer tijd voor een simpel samenspelletje met de kinderen en ons werk, waren we zelf op zoek naar iets waar we onze creativiteit meer in kwijt konden. De creatieve speelideeën van (onze) kinderen inspireerden ons zodanig, dat we daar verhalen en speelvideo’s over zijn gaan maken. Inmiddels zijn we onwijs trots op ons Supertof! Speelboek en maken we met veel plezier speelvideo’s over een simpel samenspel op onze YouTube kanalen Jet & Jul TV en Supertof! TV. Ons doel is dat we op deze manier zoveel mogelijk oogjes van kinderen (en ouders!) laten twinkelen.

Herkenbaar
Voor veel andere ouders bleek ons verhaal herkenbaar. Daarom werken we, om onze missie éxtra kracht bij te zetten, onze professionele achtergrond ook in als coach en trainer in organisaties. Met onze ervaringen in het bedrijfsleven en het onderwijs zetten we ons graag in voor organisaties die iets éxtra’s willen doen voor hun mensen en omgeving. We bieden unieke coaching voor medewerkers met kinderen, vertellen ons verhaal herkenbaar en interactief voor groepen, en laten íedereen ‘de kracht van samen spelen’ ervaren in onze verbindende workshops! Zo helpen we ook mensen in organisaties verder met waardevolle inzichten en een leuke tijd samen!

Speel je met ons mee!? Supertof!

Stefanie en Ronald