Onze denktechniek

Onze denktechniek

4 Ways to Play!

Een denktechniek dat offline spelen éxtra bevordert. Handig voor ouders met (jonge) kinderen!
Onze denktechniek is een creatieve en ontwikkelingsgerichte denkwijze, die gevarieerd spelen bij kinderen éxtra motiveert. Door gevarieerd te spelen doen kinderen veelzijdige ervaringen op, dat essentieel is voor een gezonde (mentale) ontwikkeling. En ze worden er ook nog eens gezelliger van 😉 Al onze producten en diensten zijn vanuit onze denktechniek ontwikkelt. We motiveren spel vanuit de 4 speelvarianten en maken slim gebruik van de simpele dingen om ons heen. Hoe tof en makkelijk is dat?

Zo speelt je kind de hele dag lekker (zelf) door:

Spelen je kinderen en hebben ze plezier? Verander dan niets. Maar soms is het even niet vanzelfsprekend en leuk. Komen ze moeilijk (zelf) tot spel.. en wordt ’t steeds ongezelliger… Wie kent dat niet? 😉 Kinderen worden blij wanneer ze gedurende de dag gevarieerd kunnen spelen én tussendoor ‘even’ de aandacht van papa of mama kunnen opsnuiven. Vanuit onze denktechniek beantwoord je die behoefte van jouw kinderen. Hebben ze net een actief spel gespeeld? Dan hebben ze nu misschien wel zin om iets te maken? Met constructie- of knutselmateriaal bijvoorbeeld. Je komt er even bij zitten om mee te doen of te kijken. Hebben ze geen zin om iets te maken? Wakker dan fantasiespel aan door een leuk verhaal voor te lezen of samen iets op tv te kijken. Zet daarna de verkleedkist midden in de kamer. Of hebben ze meer zin in een regelspelletje samen met papa of mama? Waarna ze weer een lekker zélf een actief spel zullen opzoeken. En ga zo maar door… Kortom, met onze denktechniek leer je een beetje meer door de speelbril van jóuw kind kijken! Waardoor je door simpele toevoegingen het spelen stuurt. Hoe handig is dat?! Met als grote gevolg ‘blije’ kinderen die steeds langer zélf spelen, minder zeuren om die ene tablet én zichzelf supersnel ontwikkelen! Blije kinderen.. Blije ouders! Ja toch?! 😉

Zo speelt je kind langer met simpele materialen:

Aan de hand van onze denktechniek kun je ook spelen met simpele materialen éxtra motiveren. Vanuit elke speelvariant bekijk je een simpel materiaal steeds op een andere manier en geef je het spel een andere draai. Er zijn ‘4 ways to play!’ Daag jullie zelf uit door op 4 verschillende manieren met 1 simpel ding te spelen! Stel jezelf steeds vanuit een andere speelvariant de volgende vraag: “Hoe geef ik het spel een andere draai, waardoor mijn kind actief gaat bewegen?” of  “Hoe geef ik het spel een andere draai, waardoor mijn kind iets wil gaan máken?” of  “Hoe geef ik het spel een andere draai, waardoor de fantasie van mijn kind wordt geprikkeld?” of  “Hoe geef ik het spel een andere draai, waardoor we regels moeten volgen?”

Door deze denktechniek toe te passen, bevorder je spelen met bewegen, spelen met constructie, spelen met fantasie en spelen met regels. Houd de 4 speelvarianten de komende tijd eens in gedachten of pak ze erbij tijdens het spelen. Zo ontstaan de leukste simpelsamenspellen én bevorder je ook jullie creatieve vaardigheden. Kinderen worden geïnspireerd en zullen steeds vaker gaan spelen met de simpele dingen om hen heen. Alles is namelijk speelgoed! Goed voor hun ontwikkeling en fijn voor onze portemonnee. 😉

Tof om samen met je kind te doen:

Daag jezelf én jouw kind uit! Maak onze denktechniek snel éigen. Speel samen met de meest simpele materialen aan de hand van onze speelkaarten! De tofste en meest grappige simpelsamenspellen ontstaan! Onze speelkaarten geven een voorzet. Kinderen zijn gek op zélf verzonnen spelletjes. Supertof dus, om sámen de meest grappige speelideetjes te bedenken!

Wil je meer informatie over onze denktechniek? Of Benieuwd naar de mogelijkheden over onze ‘4 Ways to Play’ workshop? Neem dan contact met ons op.