4 Ways to Play!

4 Ways to Play!

Een speelmethode, een denktechniek of gewoon een praktisch handvat voor alle ouders?! ;-)

Kinderen bekijken de wereld door een speelse, creatieve bril. Ze kúnnen niet anders dan ontdekken en leren. Ze spelen ‘4 Ways to Play’ met álles om hen heen! Dit creatieve (offline) spel kun je als ouder éxtra motiveren. Maar, hoe dan? En wat kun je dan simpelweg dóen? 

Kinderen ontwikkelen zichzelf door verschillende ervaringen op te doen. Het motiveren van gevarieerd spel en het aanbieden van allerlei materialen helpt hen daarbij. Houd de bovenstaande 4 speelmanieren maar eens in je achterhoofd en wissel deze af. Door gevarieerd spel aan te bieden, spelen kinderen de hele dag lekker door. Kinderen blij, wij ouders blij!  😉

‘4 Ways to Play’ geeft ook inzichten hoe kinderen op verschillende manieren met iets simpels spelen. Hieronder vind je een voorbeeld hoe je dit vanuit de ‘4 Ways to Play’ gedachte éxtra kunt motiveren:

Voorbeeld: Speel ‘4 Ways to Play’ met een bal.
Welk spel kun je met een bal verzinnen? Voetballen. Gooien. Rollen. Lekker bewegen! Klopt. Dat gaan we doen. Welke regels kunnen we erbij afspreken waardoor we het spel een andere draai geven? En wat kunnen we met diezelfde bal, als we er op een andere manier naar kijken? Laten we onze fantasie gebruiken: is het dan een maan? Een cake? Of een hond? Zullen we rondom de bal een touwtje spannen? Hoe gaan we dat doen? Welk materiaal hebben we nodig? Wat een constructie! Dat is dan de riem, zodat we de hond kunnen uitlaten! 

Check voor meer voorbeelden:
ons speelboek, de speelvideo’s op SimpelSamenSpel TV én de bijhorende speelkaarten.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly