4 Ways to Play!

4 Ways to Play!

Inspirerende speelmethode

De speelmethode ‘4 Ways to Play’ leert je door de creatieve bril van kinderen te kijken. Hoe kijken kinderen naar de simpelste dingen om hen heen? Daarnaast stimuleert deze methode ook je eigen creativiteit waardoor je het spel van je kind op simpele wijze kunt uitbreiden. Zo blijven kinderen de hele dag door lekker spelen!

Spelen met beweging!
Bewegen is altijd een energiek feest! We ontwikkelen onszelf met vallen en opstaan. beleef met elkaar zo veel mogelijk plezier aan bewegen en daag elkaar uit. Hoe goed kun jij je evenwicht bewaren? En hoe ver kun je gooien?

Spelen met constructie!
Dingen maken, creatief denken, onderzoeken en materialen combineren. Denk innovatief en ontdek! Creëer, ontwerp, knutsel, stapel, meng, experimenteer…

Spelen met fantasie!
De kracht van de creatieve verbeelding. Spannend! Doen alsof en jezelf dingen voorstellen. Verhalen bedenken. Rollenspellen spelen. Wat bedenken jullie?

Spelen met regels!
Tsja, soms zijn ze nodig 😉 Stel ze samen op. Dat betekent samenwerken, overleggen, afspraken maken, omgaan met winnen en verliezen. Verzin samen een spel, speel om de beurt en probeer je aan de regels te houden. Dat is soms best moeilijk;-)

Dit kun je doen!
Hieronder vind je een voorbeeld hoe je creatief denkt vanuit de ‘4 Ways to Play’ speelmethode:

‘4 Ways to Play’ met een bal.
Welk spel kun je met een bal verzinnen? Voetballen. Gooien. Rollen. Lekker bewegen! Klopt. Dat gaan we doen. Welke regels kunnen we erbij afspreken waardoor we het spel een andere draai geven? En wat kunnen we met diezelfde bal, als we er op een andere manier naar kijken? Laten we onze fantasie gebruiken: is het dan een maan? Een cake? Of een hond? Zullen we rondom de bal een touwtje spannen? Hoe gaan we dat doen? Welk materiaal hebben we nodig? Wat een constructie! Dat is dan de riem, zodat we de hond kunnen uitlaten! 

Voor meer inspiratie:
ons speelboek én de 4 ways to play- speelkaarten.