Onze serieuze kant ;-)

Ronald Bouwels - stefanie Bouwels SimpelSamenSpel Supertof!

Onze serieuze kant ;-)

Ben je benieuwd naar onze achtergrond, lees dan hieronder even verder.

Spelen is leuk. En sámen spelen nóg leuker! Ken je de ‘serieuze kant’ van spelen? Het is een menselijke (psychologische) basisbehoefte! Vervul je die? Dan voel je je goed!

Stefanie Bouwels, initiatiefneemster van SimpelSamenSpel.

Als kind zat ik vaak op mijn kamertje verhalen te schrijven. Eigen ‘magazines’ te maken. Het was een uitlaatklep en ik kon mijn creativiteit er helemaal in kwijt. Tijdens mijn studie en drukke banen ben ik gestopt met schrijven. Geen tijd meer voor. Een paar jaar geleden was ik op zoek naar een betere werk & gezin balans. Ik wilde meer waardevolle tijd met mijn kinderen doorbrengen en vroeg mij daarnaast af wat ‘spelen’ eigenlijk voor mijzelf betekent. Waardoor ontspan en ontlaad ik naast mijn werk en gezin? Vanaf dat moment ben ik weer gaan schrijven. Uren! Heerlijk vind ik dat! Ik schrijf nu verhalen vanuit de belevingswereld van  peuters en kleuters die gaan over Spelen. En zélf maak ik thuis meer tijd voor een simpelsamenspelletje met mijn kinderen. ‘Lóve to Play’ is niet voor niets hét credo van SimpelSamenSpel. Mijn kinderen worden er blij van! En ik ook. Ik presenteer mijn speelverhalen op ons YouTube kanaal SimpelSamenSpel TV en ben trotse auteur van ons Supertof! Speelboek. Jet & Jul zijn de hoofdpersonages in mijn verhalen, getekend door mijn (toen nog 4-jarige) zoon Maxim. Zij staan symbool voor een blije, speelse kindontwikkeling dat ik élk kind gun.

Als juf in de onderbouw en in de kinderopvang heb ik me gespecialiseerd in de kracht van spelenderwijs onderwijs bij jonge kinderen. Samen met mijn man Ronald heb ik gezocht naar hóe die theorie op een makkelijke manier vertaald kan worden naar de dagelijkse praktijk: de basis voor onze speelmethode ‘4 Ways to Play’, die gevarieerd beweeg, constructie-, fantasie- en regelspel motiveert, ouders een kijkje door de ogen van hun kinderen biedt en kinderen lekker met simpele materialen laat spelen. Waardevol als handvat voor alle opvoeders en ouders, om de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs te optimaliseren. Met veel plezier vertel ik over de waarde en kracht van ons initiatief SimpelSamenSpel.

Ronald Bouwels, initiatiefnemer van SimpelSamenSpel.

Als kind was ik al continu op zoek naar spannende en uitdagende dingen, en hield ik ervan nét een beetje anders te denken en doen. Ik ging veel op avontuur, stond voor grote groepen op het toneel en probeerde altijd van niets, iets te maken. Omdat ik het fantastisch vind anderen en kinderen te enthousiasmeren en energie over te brengen, ben ik de opleiding tot leerkracht basisonderwijs gaan doen waarbij ik me specialiseerde in ontwikkelingspsychologie. Daarna ben ik gaan doorstuderen: ik heb een achtergrond als communicatie & informatiewetenschapper en specialiseerde me tijdens mijn studie organisatie/onderwijspsychologie in het optuigen van lerende organisaties en scholen. Ik help vanuit SimpelSamenSpel scholen bij de optimalisatie van het lerend vermogen en educatief partnerschap (m.n. ouderbetrokkenheid): dé manier waarop scholen ouders kunnen helpen bij het creëren van een optimaal ontwikkelklimaat voor kinderen thuis, dat bijdraagt aan de gezondheid en het geluk binnen elk gezin. Ik heb ruime ervaring als coach en leidinggevende in organisaties, waarbij ik me voornamelijk heb gericht op de ontwikkeling van sterke en lerende samenwerkingen, creatieve en innovatieve vaardigheden en intrinsieke motivatie.  En soms spring ik nog weleens bij als ‘invalmeester’ voor een klas. Superleuk om de link met onderwijs te behouden en bij te dragen. Supertof én waardevol om te doen!

Samen met mijn vrouw Stefanie ben ik het initiatief SimpelSamenSpel gestart. SimpelSamenSpel verbindt opvoeding, onderwijs, ’t bedrijfsleven, en helpt mensen verder. Vanuit mijn passie voor maatschappelijke vraagstukken, maar ook vanuit kennis, ervaringen en creativiteit komen we tot mooie, vernieuwende en waardevolle producten en diensten voor kinderen en ouders. Ik vind het heerlijk hieraan te werken! Ik spreek graag en vol passie over de waarde en kracht van ons initiatief SimpelSamenSpel en wil alle kinderen laten ontdekken hoe prachtig en leuk onze wereld is!

De afgelopen tijd hebben zich mensen en organisaties ondersteunend opgesteld. We zijn dan ook trots op onze Commissie van Aanbeveling

SimpelSamenSpel werkt met CRKBO geregistreed docenten

 

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly