Onze serieuze kant ;-)

Ronald Bouwels - stefanie Bouwels SimpelSamenSpel Supertof!

Onze serieuze kant ;-)

Ben je benieuwd naar onze achtergrond, lees dan hieronder even verder.

Spelen is leuk. En sámen spelen nóg leuker! Ken je de ‘serieuze kant’ van spelen? Het is een menselijke (psychologische) basisbehoefte! Vervul je die? Dan voel je je goed!

Stefanie Bouwels, initiatiefneemster van SimpelSamenSpel.

Als kind zat ik vaak op mijn kamertje verhalen te schrijven. Eigen ‘magazines’ te maken. Het was een uitlaatklep en ik kon mijn creativiteit er helemaal in kwijt. Tijdens mijn studie en drukke banen ben ik gestopt met schrijven. Geen tijd meer voor. Een paar jaar geleden was ik op zoek naar een betere werk & gezin balans. Ik wilde meer waardevolle tijd met mijn kinderen doorbrengen en vroeg mij daarnaast af wat ‘spelen’ eigenlijk voor mijzelf betekent. Waardoor ontspan en ontlaad ik naast mijn werk en gezin? Vanaf dat moment ben ik weer gaan schrijven. Uren! Heerlijk vind ik dat! Ik schrijf nu verhalen vanuit de belevingswereld van  peuters en kleuters die gaan over Spelen. En zélf maak ik thuis meer tijd voor een simpelsamenspelletje met mijn kinderen. ‘Lóve to Play’ is niet voor niets hét credo van SimpelSamenSpel. Mijn kinderen worden er blij van! En ik ook. Jet & Jul zijn de hoofdpersonages in mijn verhalen, getekend door mijn (toen nog 4-jarige) zoon Maxim. Zij staan symbool voor een blije, speelse kindontwikkeling dat ik élk kind gun.

Als juf in de onderbouw en in de kinderopvang heb ik me gespecialiseerd in de kracht van spelenderwijs onderwijs bij jonge kinderen. Samen met mijn man Ronald heb ik gezocht naar hóe die theorie op een makkelijke manier vertaald kan worden naar de dagelijkse praktijk: de basis voor onze speelmethode ‘4 Ways to Play’, die gevarieerd beweeg, constructie-, fantasie- en regelspel motiveert, ouders een kijkje door de ogen van hun kinderen biedt en kinderen lekker met simpele materialen laat spelen. Waardevol als handvat voor alle opvoeders en ouders, om de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs te optimaliseren. Met veel plezier vertel ik over de waarde en kracht van ons initiatief SimpelSamenSpel.

Ronald Bouwels

Jezelf verbazen, verwonderen, uitdagen…. Hoe hebben we geleerd wat we nu kunnen? Als mens ben ik gepassioneerd voor leren, presteren, verbeteren en dingen ‘voormekaar’ krijgen. Ik hou ervan nét een beetje anders te denken en doen. Ook tijdens mijn studies hield ik me bezig met lerend vermogen, ontwikkelingspsychologie en het overbrengen van energie.  In een tweede studie tot communicatie & informatiewetenschapper specialiseerde ik me in interculturele communicatie,  leiderschap, reorganisaties en interactie tussen mensen, en tijdens mijn opvolgende studie organisatie/onderwijspsychologie in het optuigen van lerende organisaties. Ik help vanuit SimpelSamenSpel scholen bij de optimalisatie van het lerend vermogen en educatief partnerschap (m.n. ouderbetrokkenheid): dé manier waarop scholen ouders kunnen helpen bij het creëren van een optimaal ontwikkelklimaat voor kinderen thuis, dat bijdraagt aan de gezondheid en het geluk binnen elk gezin. Ik heb ruime ervaring als coach en leidinggevende in organisaties, waarbij ik me voornamelijk heb gericht op de ontwikkeling van sterke en lerende samenwerkingen, creatieve en innovatieve vaardigheden en intrinsieke motivatie.  Superleuk om de link met onderwijs (een belangrijke basis voor leren, presteren en ontwikkelen) te behouden en bij te dragen. Supertof én waardevol om te doen!

Samen met Stefanie stond ik aan het fundament van ons maatschappelijk initiatief SimpelSamenSpel en mag ik me bezighouden met het optuigen van de uitgeverij voor het boek, de contacten met andere partijen en het afentoe verzorgen van adviestrajecten of lezingen. SimpelSamenSpel draagt bij aan de verbinding van opvoeding, onderwijs, ’t bedrijfsleven, en helpt mensen verder. Vanuit mijn passie voor maatschappelijke vraagstukken, maar ook vanuit kennis, ervaringen en creativiteit komen we tot mooie, vernieuwende en waardevolle producten en diensten voor kinderen en ouders.

De afgelopen tijd hebben zich mensen en organisaties ondersteunend opgesteld. We zijn dan ook trots op onze Commissie van Aanbeveling

SimpelSamenSpel werkt met CRKBO geregistreed docenten

 

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly