Onze serieuze kant ;-)

Ronald Bouwels - stefanie Bouwels SimpelSamenSpel Supertof!

Onze serieuze kant ;-)

Spelen is leuk. En sámen spelen nóg leuker! Ken je de ‘serieuze kant’ van spelen? Het is een menselijke (psychologische) basisbehoefte! Vervul je die? Dan voel je je goed!

Ben je benieuwd naar onze achtergrond, lees dan hieronder verder.

Stefanie Bouwels, initiatiefneemster van SimpelSamenSpel.

Als kind zat ik vaak op mijn kamertje verhalen te schrijven. Eigen ‘Dingentjes-magazines’ te maken dat ging over ‘dingentjes’ waar kinderen blij van werden. 🙂 Het was een uitlaatklep en ik kon mijn creativiteit er helemaal in kwijt. Tijdens mijn studie en drukke banen ben ik gestopt met ‘dingentjes’ te schrijven. Geen tijd meer voor. Een paar jaar geleden was ik op zoek naar een betere werk & gezin balans. Ik wilde meer waardevolle tijd met mijn kinderen doorbrengen en vroeg mij daarnaast af wat ‘spelen’ eigenlijk voor mijzelf betekent. Waardoor ontspan en ontlaad ik naast mijn werk en gezin? Vanaf dat moment ben ik weer gaan schrijven. Uren! Heerlijk vind ik dat! Ik schrijf nu procesgerichte verhalen vanuit de belevingswereld van peuters en kleuters die gaan over Spelen. Ofwel, ‘Dingentjes’ waar kinderen blij van worden! 🙂 Mijn (voorlees)verhalen inspireren ook hoe je spelen met de simpele dingen om je heen extra kunt motiveren en zetten kinderen aan tot spel. Ik mag mezelf nu dan ook écht auteur noemen, als schrijfster van mijn Supertof! Speelboek. Jet & Jul zijn de hoofdpersonages in mijn verhalen, getekend door mijn (toen nog 4-jarige) zoon Maxim. Zij staan symbool voor ouderlijke liefde en een blije, speelse kindontwikkeling dat ik en elke ouder zijn kind gunt.

Als juf in de onderbouw en als pedagogisch coach in de kinderopvang heb ik me gespecialiseerd in de kracht van procesgericht spel bij jonge kinderen. De pedagogiek van Reggio Emilia inspireert me enorm. Ik heb gezocht naar hóe die theorie van ‘Kijken en luisteren  naar het kind’ op een makkelijke manier vertaald kan worden naar de dagelijkse praktijk: de basis voor mijn speelmethode ‘4 Ways to Play’, die gevarieerd spel en creativiteit motiveert, ouders een kijkje door de ogen van hun kinderen biedt en kinderen lekker met simpele materialen laat spelen. Waardevol als handvat voor alle opvoeders en ouders, om de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs te optimaliseren. Naast het schrijven van kinderverhalen, geef ik met veel plezier lezingen en workshops over de waarde en kracht van ons initiatief SimpelSamenSpel.

Ronald Bouwels

Jezelf verbazen, verwonderen, uitdagen…. Hoe hebben we geleerd wat we nu kunnen? Als mens ben ik gepassioneerd voor leren, presteren, verbeteren en dingen ‘voormekaar’ krijgen. Ik hou ervan nét een beetje anders te denken en doen. Ik houd me bezig met lerend vermogen, ontwikkelingspsychologie, communicatie, basisbehoeften en reorganisaties waarbij ik me voornamelijk richt op de ontwikkeling van sterke en lerende samenwerkingen, creatieve en innovatieve vaardigheden en intrinsieke motivatie.  Superleuk om de link met pedagogiek te behouden en bij te dragen.

Samen met mijn vrouw Stefanie stond ik aan het fundament van ons maatschappelijk initiatief SimpelSamenSpel en mag ik me bezighouden met het optuigen van de uitgeverij voor het boek, de contacten met andere partijen en het afentoe verzorgen van adviestrajecten of lezingen. SimpelSamenSpel draagt bij aan de verbinding van opvoeding, onderwijs, ‘t bedrijfsleven, en helpt mensen verder. Vanuit mijn passie voor maatschappelijke vraagstukken, maar ook vanuit kennis, ervaringen en creativiteit komen we tot mooie, vernieuwende en waardevolle producten en diensten voor kinderen en ouders.

De afgelopen tijd hebben zich mensen en organisaties ondersteunend opgesteld. We zijn dan ook trots op onze Commissie van Aanbeveling

SimpelSamenSpel werkt met CRKBO geregistreed docenten