Onze serieuze kant ;-)

Ronald Bouwels - stefanie Bouwels SimpelSamenSpel Supertof!

Onze serieuze kant ;-)

Ben je benieuwd naar onze achtergrond, lees dan hieronder even verder.

Spelen is leuk. En sámen spelen nóg leuker! Ken je de ‘serieuze kant’ van spelen? Het is een menselijke (psychologische) basisbehoefte! Vervul je die? Dan voel je je goed!

Stefanie Bouwels, initiatiefneemster van SimpelSamenSpel.

Als kind zat ik vaak op mijn kamertje verhalen te schrijven. Eigen ‘magazines’ te maken. Het was een uitlaatklep en ik kon mijn creativiteit er helemaal in kwijt. Tijdens mijn studie en drukke banen ben ik gestopt met schrijven. Geen tijd meer voor. Een paar jaar geleden was ik op zoek naar een betere werk & gezin balans. Ik wilde meer waardevolle tijd met mijn kinderen doorbrengen en vroeg mij daarnaast af wat ‘spelen’ eigenlijk voor mijzelf betekent. Waardoor ontspan en ontlaad ik naast mijn werk en gezin? Vanaf dat moment ben ik weer gaan schrijven. Uren! Heerlijk vind ik dat! Ik schrijf nu verhalen voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar die gaan over Spelen. En zélf maak ik thuis meer tijd voor een simpelsamenspelletje met mijn kinderen. ‘Lóve to Play’ is niet voor niets hét credo van SimpelSamenSpel. Ik máák bewuster tijd voor elkaar en geef liefdevolle aandacht door simpel samen te spelen. Mijn kinderen worden er blij van! En ik ook. Ik presenteer mijn speelverhalen op ons YouTube kanaal SimpelSamenSpel TV en ben trotse auteur van ons Speelboek. Jet & Jul zijn de hoofdpersonages in mijn verhalen, getekend door mijn (toen nog 4-jarige) zoon Maxim. Supertof toch?! 🙂

Als leerkracht in de onderbouw en leidinggevende in de kinderopvang heb ik me gespecialiseerd in de kracht van spelenderwijs onderwijs bij jonge kinderen. Samen met Ronald heb ik gezocht naar hóe die theorie op een makkelijke manier vertaald kan worden naar de dagelijkse praktijk: de basis voor onze speelmethode ‘4 Ways to Play’, die gevarieerd beweeg, constructie-, fantasie- en regelspel motiveert, ouders een kijkje door de ogen van hun kinderen biedt en kinderen lekker met simpele materialen laat spelen. Waardevol als handvat voor alle opvoeders en ouders, om de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs te optimaliseren. Met veel plezier vertel ik over de waarde en kracht van ons initiatief SimpelSamenSpel.

Ronald Bouwels, initiatiefnemer van SimpelSamenSpel.

Als leidinggevende en coach in organisaties, richt ik me vaak op de ontwikkeling van sterke samenwerkingen, creatieve en innovatieve vaardigheden en intrinsieke motivatie. Samen met Stefanie ben ik het initiatief SimpelSamenSpel gestart. SimpelSamenSpel verbindt opvoeding, onderwijs, ’t bedrijfsleven, en helpt mensen verder. Vanuit mijn passie voor maatschappelijke vraagstukken, maar ook vanuit kennis, ervaringen en creativiteit komen we tot mooie, vernieuwende en waardevolle producten en diensten voor kinderen en ouders. Ik vind het heerlijk hieraan mee te werken.

Ik heb een achtergrond als communicatie & informatiewetenschapper, ben gediplomeerd leerkracht basisonderwijs waarbij ik me specialiseerde in ontwikkelingspsychologie, en specialiseerde me tijdens mijn studie organisatie/onderwijspsychologie in het optuigen van lerende organisaties en scholen en de optimalisatie van educatief partnerschap (m.n. ouderbetrokkenheid): dé manier waarop scholen ouders kunnen helpen bij het creëren van een optimaal ontwikkelklimaat voor kinderen thuis, dat gezondheid en geluk binnen elk gezin vergroot. Ik vertel graag en vol passie over de waarde en kracht van SimpelSamenSpel. In mijn vrije tijd ga ik graag met (mijn) kinderen op pad, en maak ik met Stefanie speelvideo’s voor kinderen op onze YouTube kanalen: vanuit hun én mijn enthousiasme gaan we op avontuur in onze prachtige wereld.  Naast mijn werk voor SimpelSamenSpel werk ik primair aan HR gerelateerde (verander)vraagstukken voor maatschappelijk georiënteerde organisaties. Een fantastische combinatie!

De afgelopen tijd hebben zich mensen en organisaties ondersteunend opgesteld. We zijn dan ook trots op onze Commissie van Aanbeveling

SimpelSamenSpel werkt met CRKBO geregistreed docenten

 

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly