Media

Steven Pont | Ronald Bouwels

Combilezing met Steven Pont

Van de website : “Steven introduceert tijdens zijn verhaal ook Ronald Bouwels van SimpelSamenspel.nl, die zijn ervaringen deelt over hoe gehaast-leven de aandacht voor het gezin beïnvloedt, en hoe je dat spelenderwijs kunt doorbreken.” 

Ontwikkeling van het zelfbeeld van je kind

Samen met Steven Pont verzorgden we een inspirerende avond over de ontwikkeling van het zelfbeeld bij kinderen. Voor veel ouders en opvoeders herkenbaar, zeker zodra Steven de link legt met de mate van overbescherming waarmee we onze kinderen tegenwoordig opvoeden. 2 keer nee = ja!, aldus Steven.

Waar leidt die overbescherming vervolgens toe? Kinderen die een lager zelfbeeld (ik kan het niet) ontwikkelen dan gewenst en jong volwassenen die de enorme ‘berg’ van middelbare school en studie nauwelijks op kunnen klimmen. Geen ideaal toekomstbeeld dus 🙂

De kracht van spelen 
Na zijn betoog introduceerde Steven Ronald, die de zaal bevlogen meenam vanuit ouderschap en werk in een herkenbaar betoog. Wát is de invloed van digitalisering op het gezin, en daarmee op de ontwikkeling van het zelfbeeld? Wat doet gehaastheid en een druk leven met de mate waarin je échte aandacht aan elkaar kunt geven, en waarom is dat nou zo belangrijk? En belangrijker, wát kun je doen om dat te doorbreken, en meer als gezin op te trekken, in plaats van als losse individuen die toevallig in hetzelfde huis wonen? En wat is de kracht van spelen?

Na afloop was er ruimte voor interactie en vragen. Ronald Bouwels | SimpelSamenSpel | Lezing

We kijken terug op een mooie, inspirerende avond.
Supertof om dit met Steven samen te mogen doen!

Uiteraard overhandigde Stefanie aan het eind van de avond persoonlijk een allereerste exemplaar van het speelboek.

Ook geïnteresseerd in een lezing of workshop? Neem dan even contact op!


Klik hier voor een originele versie van het bericht

 

Steven Pont - SimpelSamenSpel - Lezing - Speelboek - Supertof
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly