Media

Meer bewegen: een briefje voor de meester?

Geweldig!

Mooi om te zien dat een voordehandliggende verbetering als het ‘meer laten bewegen van kinderen op school’ nu ook het NOS journaal behaalt. Super! En goed om die beweging ook tussen de oren van ons onderwijssysteem te krijgen.

Vaker doen! Samen kruipen door de gang. Een koprol bij binnenkomst van de school. En natuurlijk regelmatig even samen de ‘swish’ (weet je hoe lekker dat is!) dansen. Energie er lekker uit, nieuwe kennis er in.

Uit het artikel : Kinderen moeten niet alleen bij de gymles bewegen, maar ook bij andere vakken en momenten op school, vinden de opstellers van het rapport. “Naast de gymles is er op veel scholen te weinig initiatief om te bewegen”, zegt Van Praag. “Tijdens de lessen zitten kinderen stil en in de pauzes spelen ze met hun mobiele telefoon. Dat moet veranderen.”

Tuurlijk! Goed punt. Maar.., oh nee, en.. : Naast de verantwoordelijkheid voor de leerkrachten op school…. mis ik de verantwoordelijkheid voor ons als ouders in dit stuk. Fijn als onze leerkrachten dit als ‘taak’ erbij krijgen, maar hoe stimuleren wij ouders het bewegen van onze kinderen?

Ik ben wel benieuwd! Hoe doe jij dat thuis? Hoe stimuleer jij extra bewegen (ontwikkelen!) van je kind? Hoe maak je daar tijd (en energie) voor? Het wordt tijd dat we daar als ouders zélf meer verantwoordelijkheid voor gaan nemen. Maar Tijd voor Spelen! Wat dat oplevert? Of benieuwd naar hoe je dat doet?

We denken graag mee, zodat we ook dát voordehandliggende antwoord een volgende keer in het NOS journaal bekend kunnen maken.

Ronald.
link

Link naar originele artikel