Plastic zak

Speel ‘4 Ways to Play’ met… een plastic zak!

Kijk samen deze speelvideo van SimpelSamenSpel TV en speel met ons mee! Dit keer spelen we op 4 verschillende manieren met een plastic zak. Supertof! Lees de simpelsamenspellen nog even na aan de hand van onderstaande Speelkaart. Welke speel ideeën ontstaan bij jullie?

Veel speelplezier! 🙂

Spelen met Fantasie!

“Hoe geef ik dit spel een andere draai, waardoor mijn kind gaat fantaseren?”

★ Welk fantasiespel verzin jij met een plastic zak? ★

Er was eens… een plastic zak. Normaal gebruiken we de zak als pedaalemmerzak. De zak vangt dan alle vuilnis op die wij in de vuilnisbak gooien. Maar dit keer gingen we zak anders gebruiken. Het was al een hele uitdaging om de zak open te krijgen ,of niet Jul? Het plastic aan de binnenkant van de zak plakt een beetje aan elkaar. Jet, jij kreeg een idee: je ging erin blazen toch? Dat was een goed idee! Door te blazen ging de zak open. Door de lucht plakte het plastic niet meer aan elkaar vast. Nu hadden we een best grote zak van plastic. En hé, er zitten 2 gaten in! Zei  Jul plots. Wat een ontdekking! We kunnen de zak ook als handtas gebruiken. Dan lopen we ermee door de kamer en doen we alsof we door de winkel lopen. En hé kijk nou: als je ermee rondloopt vangt de tas wind. De plastic zak gaat dan bol staan. Jaaa, riep Jul enthousiast, het is een windzak!!

Spelen met Constructie!

“Hoe geef ik dit spel een andere draai, waardoor mijn kind op zoek gaat naar oplossingen, iets gaat bouwen of maken?”

★ Hoe maak je een windzak? ★

De windzak bracht mij op een idee! Ik pakte een lang stuk draad. We rolden het draad uit en Jul pakte een schaar. Hoe lang moet het draad zijn? Jul knipte er een stuk van af. Dat deed hij goed. Jet probeerde het draad aan de hengsel van de plastic zak te knopen. Ze maakte een goede knoop. Net zoals ze het beginnetje van veters strikken maakt. Dat beginnetje deed ze 2 keer achter elkaar. Tadaaa, een knoop! Het draad zat nu aan de zak goed vast. Klaar was de constructie van de windzak!

Spelen met Beweging!

“Hoe geef ik dit spel een andere draai, waardoor mijn kind actief gaat bewegen?”

★ Wat gebeurt er als je rondjes draait? Of met de windzak gaat rennen? ★

We draaiden met de windzak rondjes om onze eigen as. Wel 5 x! En de zak vloog, vast aan het touw, in de lucht. Nu was het een échte windzak! Toch Jul? We werden wel een beetje dol van het draaien he?! 🙂 Buiten waaide het ontzettend hard! Met de windzak gingen we snel naar buiten. Daar zal de zak wel heel veel wind gaan opvangen! Dat is leuk! De windzak leek wel een vlieger! Hij bleef maar in de lucht vliegen! Vooral wanneer je heel hard ging rennen. Supertof!

Spelen met Regels!

“Hoe geef ik dit spel een andere draai, door nieuwe regels toe te voegen?”

★ De windzak moet in de lucht blijven! Houd het touwtje stevig vast! ★

Soms waaide het even niet zo hard. Dan kreeg de windzak te weinig lucht en zakte op de grond.. Dat was niet de bedoeling! De windzak moest hoog in de lucht blijven! We spraken een regel af: Als het even niet hard genoeg waaide,  mochten we niet op 1 plek blijven staan maar moesten we gaan.. rennen! Want door te rennen kwam er weer wind in de zak. En dan ging de zak weer de lucht in. Net als een vlieger! We bleven lekker veel met de windzak aan een touwtje rennen. Dat vonden we super leuk om te doen he Jet? Alleen kwamen we erachter dat nóg een regel heel erg belangrijk was..Weet je nog wat dat was Jet? Dat je het touwtje van de windzak heeeeeeel goed moet vasthouden! Want weet je wat er was gebeurt?? De windzak vloog weg! Door de harde wind! Uit de handen van Jet! En bleef hoog in de boom, tussen de kale wintertakken, vast zitten…. ;( Nu leek het wel een vlag! We zijn nog steeds aan het uitzoeken hoe we de zak uit de boom kunnen krijgen! 🙂