Rol inpakpapier

Speel 4 Ways to Play! met… een rol inpakpapier!

Kijk samen deze speelvideo van Jet & Jul TV en speel met ons mee! Dit keer spelen we op 4 verschillende manieren met rollen inpakpapier. Supertof! Lees de simpelsamenspellen nog even na aan de hand van onderstaande Speelkaart. Welke speel ideeën met een rol inpakpapier ontstaan bij jullie?

Veel speelplezier!

Spelen met Fantasie!

“Hoe geef ik spelen een andere draai, waardoor mijn kind gaat fantaseren?”

We hadden in de winkel een rol inpakpapier gehaald. Buiten kregen we nieuwe speel ideeën met een rol inpakpapier. Zo’n lange koker voelde als een ridder- zwaard! We deden alsof we ridders waren. We maakten met een rol inpakpapier eerst wat zwaard bewegingen. En toen speelden we een ridderpartijtje tegen elkaar. Wie is de sterkste ridder? De regel is dat je niet op elkaars hoofd mag slaan. Dat doet pijn. Zo speelden we ridder. Met een hoop fantasie! 🙂

Spelen met Bewegen!

“Hoe geef ik spelen een andere draai, waardoor mijn kind actief gaat / blijft bewegen?”

Plots kreeg ik een ander idee met een rol inpakpapier. Ik ging jullie ridders trainen om nog betere ridder te worden. En daar hoort springen bij! Ik legde de rollen inpakpapier naast elkaar op de grond. Nu moesten jullie zo snel mogelijk rondjes rennen. En vergeet niet over de rollen inpakpapier te springen! Blijf maar doorgaan! Tot je niet meer kan! Daar word je best dol van! 😉

Spelen met Regels!

“Hoe geef ik spelen een andere draai, door nieuwe regels toe te voegen?”

Oke wacht, ik kreeg nog een ander idee. Op naar de volgende ridder oefening. Ik voeg een nieuwe regel toe. Daardoor krijg je toch weer een ander ridderspel met de rollen inpakpapier. Als ridder moet je ook leren ver – springen. Ja toch? Ik legde de rollen inpakpapier vlak achter elkaar op de grond. Ik leg de spelregels even uit: om de beurt spring je óver de twee rollen inpakpapier. Na elke beurt rollen we één rol inpakpapier iets verder van de andere rol af. Dan proberen we er nog een keer overheen te springen. 1,2, 3..  hup en spring! Nog een keer! We rollen het inpakpapier nog wat verder uit elkaar. Ja, inderdaad, dat is nog moeilijker! Daar gaan we weer. 1,2,3 Spring! Het wordt steeeeeeeeeds moeilijker!!! Gaat het jullie ook lukken om zo ver te springen?

Spelen met Constructie!

Hoe geef ik spelen een andere draai, waardoor mijn kind op zoek gaat naar oplossingen, iets gaat bouwen of maken?”

Waarvoor hadden we ook alweer inpakpapier gekocht? 😉 Oja, natuurlijk! Om (nep) cadeautjes in te pakken! Eenmaal weer binnen gingen we dat alsnog doen. We hadden een leeg doosje gepakt. Even meten hoeveel inpakpapier we nodig hebben. Toen knipten we het inpakpapier op maat. Daarna pakten we het doosje in met papier.  Dat is nog een hele constructie met vouwen en stevig vastmaken met plakband. Hoe vaker we het inpakken oefenen, hoe netter het cadeautje wordt. Tadaa! Klaar is het fop cadeautje!

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly