Rommelbox

Speel ‘4 Ways to Play’ met… de Rommelbox!

Kijk samen deze speelvideo van SimpelSamenSpel TV en speel met ons mee! Dit keer spelen we op 4 verschillende manieren met de Rommelbox. Supertof! Lees de simpelsamenspellen nog even na aan de hand van onderstaande Speelkaart. Welke speel ideeën ontstaan bij jullie uit de Rommelbox?

Veel speelplezier!

Spelen met Fantasie!

“Hoe geef ik dit spel een andere draai, waardoor mijn kind gaat fantaseren?”

★ Welk fantasiespel ontstaat uit jouw rommelbox? ★

Ik grabbelde samen met Jet & Jul allerlei rommeltjes uit de rommelbox. We zagen allerlei doosjes. In verschillende vormen en maten. Dit doosje kan ik wel gebruiken! We hadden een verjaardag gehad, waardoor ik nog wat houten prikkers van de traktaties over had. Die houten prikkers haalden we er ook uit. Die konden we ook wel gebruiken. Wat kunnen we van dit doosje en de houten prikkers maken, vroeg ik. We fantaseerden erop los. Een boot, een poppetje. Of we maken jouw tweelingbroertje, riep Jet enthousiast tegen Jul. In haar verbeelding zat haar nieuwe tweelingbroertje al naast Jul. 😉 Super leuk want dan kunnen we met zijn drieën spelen! Jet begon ijverig te knutselen en maakte haar tweede broertje. Kijk, Jul, dit is jouw tweelingbroertje! Uit de rommelbox pakte ze ook een paarse servet. Daarop tekende ze Jul’s gezicht na. Dit ben jij! Jul en ik moesten lachen. Het poppetje lijkt nog echt op Jul ook. het tweelingbroertje van Jul is geboren. Knap bedacht Jet! Jul pakte vervolgens het Jul- Poppetje en zette het naast zijn autoracebaan. Poppetje kijken! Grapt Jul. En speelt verder, nu mét zijn nieuwe tweelingbroertje erbij. Broem broem ging de raceauto. En poppetje Jul ? Speelde mee! Wat een fantasie! 🙂

Spelen met Constructie!

“Hoe geef ik dit spel een andere draai, waardoor mijn kind op zoek gaat naar oplossingen, iets gaat bouwen of maken?”

★ Wat maak jij van de rommeltjes? Knutsel je een poppetje? Bouw je een tunnel voor de raceauto’s? Of heb je een ander idee? ★

Oh kijk mam, roept Jet. Kijk wat er nog meer in de rommelbox zit! Wat zullen we er nu uithalen? Jet pakte een paar grove dikke kartonnen stukken uit de rommelbox. Kijk hier mam. Het blijft zo staan! Ja ik heb een idee! Zegt Jet. Ik maak er een racebaan van Jul! Voor jou. Jet zet alle kartonnen stukken in een driehoek op de grond. Wat een constructie. Het wordt een lange tunnel. Jet maakt van de kartonnen stukken een parcours voor de raceauto. De raceauto van Jul moet dan door de kartonnen tunnel. En tweelingbroertje Jul is het publiek. 😉 Jul mikt de raceauto door de tunnel. Dat ging in 1 x goed! Tof!

Spelen met Regels!

“Hoe geef ik dit spel een andere draai, door nieuwe regels toe te voegen?”

★ Blijf beide aan de andere kant van de tunnel liggen en vang het autootje op. Lukt dat om de beurt, zónder het karton te raken? ★

Ik heb een idee. Luister goed. Jet, jij gaat aan deze kant van de tunnel liggen. Jul, jij gaat aan de andere kant van de racebaantunnel liggen. Jet rolt de raceauto door de tunnel en Jul vangt de auto op. Dit doe je om de beurt. De één rolt de auto door de tunnel en de ander vangt de auto aan de andere kant van de tunnel op. Probeer het maar eens. Jet & Jul mikten de raceauto om de beurt door de tunnel. Dat ging heel goed. Ze keken door de tunnel naar elkaar, dat was grappig! Ze moesten de auto zo goed mogelijk door de tunnel mikken, zonder dat de auto het karton raakte. Soms ging dat mis. Dan moest de hele constructie weer worden opgebouwd. Even maken. En weer opnieuw proberen!

Spelen met Beweging!

“Hoe geef ik dit spel een andere draai, waardoor mijn kind actief gaat bewegen?”

★ Rol de auto door de tunnel, sta op en ren naar de andere kant van de tunnel! Hoe snel ren jij? ★

Toen wilde jij jouw eigen auto, toch Jul? En niet meer samen doen. Jul wilde het zelf doen en niet meer blijven liggen. Dat kon ook, want we hadden meer raceauto’s. Jet en Jul pakten beide een auto. Mikte het door de tunnel. Rende zelf naar de andere kant van de tunnel, en pakte de auto weer op. En dan was de ander aan de beurt. Zo maakten ze steeds rondjes met de auto’s door de tunnel. Zelf moesten ze steeds naar de andere kant van tunnel rennen en de auto weer oppakken. Daar werd je best moe van he Jet? 😉 Ik deed ook even mee, dus ik voelde het wel. Bukken, mikken, opstaan, naar de andere kant rennen.. De auto weer pakken en zo snel mogelijk weer naar het begin van de tunnel rennen, nadat de ander was geweest. We waren lekker in beweging!

4 simpelsamenspellen ontstonden uit de rommelbox. We speelden 4 ways to play” met de Rommelbox. Hoe tof?! We waren even lekker bezig. Dat gaan we zeker vaker doen!