Theedoek

Speel ‘4 Ways to Play’ met… een theedoek!

Kijk samen deze speelvideo van SimpelSamenSpel TV en speel met ons mee! Dit keer spelen we op 4 verschillende manieren met een theedoek. Supertof! Lees de simpelsamenspellen nog even na aan de hand van onderstaande Speelkaart. Welke speel ideeën met een theedoek ontstaan bij jullie?

Veel speelplezier! 🙂

Spelen met Fantasie!

“Hoe geef ik dit spel een andere draai, waardoor mijn kind gaat fantaseren?”

★ Wow, het regent theedoeken! Zie jij dat ook ? ★

Jet en Jul waren buiten in onze tuin aan het spelen. Ik pakte een stapel theedoeken uit de kast, liep naar hen toe.. En gooide de theedoeken in de lucht! “Het regent theedoeken!!!” riep ik. “Yesss! Tof!” We werden er helemaal blij van. Fantaseerden samen of dat ook écht zou kunnen: theedoeken regenen. Want, dan zouden er geen regendruppels uit de wolken vallen, nee.. maar theedoeken!!

Spelen met Bewegen!

“Hoe geef ik dit spel een andere draai, waardoor mijn kind actief gaat bewegen?”

★ Hoeveel theedoeken kun jij vangen? ★

“Wow, stel je voor dat het theedoeken-regent! Dan kan je de theedoeken misschien wel vangen!” Dat gingen we proberen. We gooiden de theedoeken nog een keer in de lucht.. En probeerden zo veel mogelijk theedoeken te vangen! We vingen er wel 1,2,3! Dat was echt leuk om te doen! “Nog een keer” riep Jul steeds. 🙂 Dus zo gooiden we de theedoeken wel 10 keer in de lucht. En probeerden we er zoveel mogelijk te vangen.  Zo waren we lekker actief bezig.

Spelen met Regels!

“Hoe geef ik dit spel een andere draai, door nieuwe regels toe te voegen?”

★ Gooi de theedoeken nu om de beurt in de lucht. De ander moet de theedoeken vangen. Hoeveel theedoeken vangt de ander? Zullen we punten tellen? ★

Tijdens het theedoeken-vangen bedacht Jet een regel. Om de beurt gooiden we een stapel theedoeken in de lucht, en de ander moest dan zoveel mogelijk theedoeken gaan vangen. We telden de gevangen theedoeken, elke theedoek was een punt. Zo kon je punten verdienen. Degene met de meeste punten had gewonnen!

 

Spelen met Constructie!

“Hoe geef ik dit spel een andere draai, waardoor mijn kind op zoek gaat naar oplossingen, iets gaat bouwen of maken?”

★ Hoe verstop jij de ander onder de theedoeken? Past dat wel? ★

Tijdens het vangen vielen er ook theedoeken over ons gezicht. We voelden ons op dat moment verstopt en dachten terug aan de verstopdoek van Jet & Jul TV. Daardoor kregen we een nieuw speelidee! We vroegen ons af of we onszélf onder de verstopdoek zouden kunnen verstoppen. Wat denk jij? Lukt dat? Pas jij onder de verstop-theedoek? Jouw broer(tje), zus(je)? Mama? En wat dacht je van papa? Zal hij eronder passen??? 😉 Of is hij is te groot en de theedoek te klein? Hoe kunnen jullie er dan voor zorgen dat papa wél onder de theedoek zit verstopt? Jul had een idee! Hij pakte nog een theedoek en legde die ook over papa heen. Zo werd papa steeds meer bedekt. En plots… was papa weg! Verstopt ónder de theedoeken! Het was dus toch gelukt!