Weggooidingetjes

Speel ‘4 Ways to Play’ met…  weggooidingetjes!

Kijk samen deze speelvideo van SimpelSamenSpel TV en speel met ons mee! Dit keer spelen we op 4 verschillende manieren met dingen die we weg willen gooien. Supertof! Lees de simpelsamenspellen nog even na aan de hand van onderstaande Speelkaart. Welke speel ideeën ontstaan bij jullie?

Veel speelplezier!

Spelen met Fantasie!

“Hoe geef ik dit spel een andere draai, waardoor mijn kind gaat fantaseren?”

★ Speel samen een fantasiespel met iets dat je eigenlijk weg wilt gooien ★

Er waren eens allerlei dingetjes die ik weg wilde gooien… Bijvoorbeeld onder de douche. Ik vind het zo lekker om te douchen en mijn haren met shampoo te wassen! Mijn haren gaan dan zooo lekker ruiken , toch Jet!? Plots was de shampoofles leeg. Wat nu? Weggooien dan maar, of toch niet? Nee nog niet! Jet had een idee. Ze deed er een beetje water in en schudde het flesje op en neer.  Toen draaide ze de dop open en rook eraan. Hmmm lekker! Mijn geurtje. Ze deed een beetje op haar pols. Mijn éigen parfum mama! Goed idee was dat Jet! Het lege shampooflesje werd nu haar flesje parfum.

 

Spelen met Beweging!

“Hoe geef ik dit spel een andere draai, waardoor mijn kind actief gaat bewegen?”

★ Rolt het? Kun je het gooien? Er achteraan rennen? ★

Jul zat op de wc. Te poepen. Mama, ik ben klaaaaaar! Riep hij. Dat betekent dat ik dan zijn billen moet afvegen. 🙂 Met wc papier natuurlijk! Ik liep naar hem toe en hielp hem. Ik pakte het laatste stukje wc papier aan het rolletje. Kijk hier, Jul, het papier is op. Weer een leeg wc rolletje. Jul stond nog gebukt en pakte het lege wc rolletje. Deze viel op de grond en rolde weg. Jul keek ernaar. Trok zijn broek snel omhoog en pakte het wc rolletje weer op. Hij rende de kamer in en rolde het wc-rolletje zo hard mogelijk vooruit. Daarna pakte Jul het wc-rolletje weer op en rolde het wc rolletje weer vooruit. Dit deed hij een aantal keer en ging de hele kamer rond. Hij werd er steeds handiger in; het wc-rolletje rolde steeds verder weg. Kom mee naar buiten, zei mama. Door de wind rolt het wc-rolletje nog verder weg! En dat deden we. We gingen naar buiten, mét het wc-rolletje.  Jul gooide het wc rolletje zo ver mogelijk vooruit en rende er achteraan. Steeds weer opnieuw. Super leuk om te doen!

Spelen met Regels!

“Hoe geef ik dit spel een andere draai, door nieuwe regels toe te voegen?”

★ Vanaf welke plek moet je mikken? En om beurten of tegelijk? ★

Ondertussen ontving ik een pakketje van de postbode. Een doos met lekkere flesjes wijn. Ik haalde de flesjes wijn uit de doos. Jul kwam binnen en zag de doos. Hij had de wc rol nog in zijn handen. Ik zette de doos in het midden van de kamer en pakte wat afplaktape waarmee ik een lijn op de vloer maakte.  Jet kwam ook kijken. Oké, zei ik. Ik heb een spel met regels verzonnen. Luister. Ga met de wc-rol achter deze lijn staan. Vanaf hier moet je de wc-rol in de doos mikken. Dat doen we om de beurt. Ohh leuk!! Riep Jul. We begonnen met het mik-spel. Eerst gooide Jul.. Mis. Jet ook…. Ohnee! Ook mis! We oefenden door. Het lukte steeds beter. We zette door… En jaaaa: Jet mikte raak! Het wc-rolletje kwam middenin de doos terecht! Yesss! We maakten het spel steeds moeilijker door de doos verder weg te zetten. Zo werd de mikafstand steeds groter.

Spelen met Constructie!

“Hoe geef ik dit spel een andere draai, waardoor mijn kind op zoek gaat naar oplossingen, iets gaat bouwen of maken?”

★ Welk materiaal pak je om een ronde vorm te maken?  Kan je van een wc-rol een ronde vorm maken? Hoe ga je dat doen? ★

Kunnen we niet iets met een ronde vorm vinden waarmee we kunnen gooien? Dat gaat misschien wel makkelijker dan mikken met een wc-rolletje? Samen dachten we na.. Een balletje? Of kunnen we zélf iets ronds maken? Jet keek naar het wc rolletje. Hier kunnen we een rondje uit knippen zei ze.  En dat deed ze. Nu was het een soort frisbee geworden. Ze mikte de frisbee in de doos. He, dat ging een stuk moeilijker! Niet makkelijker dus. Wat kunnen we dan maken? Ik pakte een oude tekening uit de papierbak en maakte daar een ronde prop van. Gooi hier maar eens mee, zei ik tegen Jet.  Jet mikte een prop papier.. recht in de doos. Raak! Nu hadden we 3 dingen om mee te mikken. Een wc-rolletje, een soort frisbee en een propje papier. Met deze 3 vormen speelden we het mikspelletje. We onderzochten met welke vorm we het beste konden mikken. Wat denk jij?

En vanaf nu gooi ik de rommeldingetjes in huis niet meer zomaar weg!!! Eerst check ik of we ermee kunnen spelen. En, jaaaaa, ik heb een goed idee: vanaf nu gooi ik alle dingen die ik eigenlijk weg wilde gooien in een speciale bak. Een bak met weggooi en rommeldingetjes waarmee we steeds nieuwe simpelsamenspellen kunnen verzinnen. Hoe tof?!  Ja, dát gaan we doen.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly