Pijler 1

Energie-voor-je-gezin-SimpelSamenSpel

Pijler 1

Hoe kunnen wij jou helpen?

Tsja… Hoe je het ook went of keert, telkens blijkt uit onderzoek én praktijk dat échte aandacht & affectie zo ongeveer de basis is voor een fijn gezin. Omgekeerd: is jouw of jullie energie niet goed? En heb je het gevoel dat je ergens binnen je gezin liefde en aandacht mist? Of heb je ergens dat vage onderbuikgevoel dat neigt naar een onderdrukt schuldgevoel naar je gezin, omdat je eigenlijk meer tijd met je gezin wilt doorbrengen? En als je er dan wél bent, vind je het moeilijk om die tijd waardevol in te vullen? Want je moet ook de was nog doen. Herkenbaar? Voor ons wel!

Weinig aandacht & gevoelde affectie door onder andere drukte, is  een grote voorspeller van alleen maar meer stress en gedoe in de opvoeding. Kinderen die geen of weinig aandacht en liefde voelen, uiten dat op verschillende manieren. Ze worden passief, stil, of gaan juist druk gedrag vertonen en worden “vervelend”. En wist je dat stress, voortkomend uit minder tevredenheid met het huwelijk of werk, jouw opvoedvaardigheden onbewust negatief beïnvloedt? *1 Wat weer leidt tot meer stress…? Reden genoeg om daarmee aan de slag te gaan.

Soms zit het in de grote dingen, maar heel vaak juist ook in de kleine. Door inzicht te krijgen in hoe jullie als gezin de dingen doen, en grip te krijgen op een paar essentiële vaardigheden, kun je al véél verbeteren. Wij helpen gezinnen naar een betere (gezins-)energie en meer affectie (genegenheid, warmte, liefde, je vaker ‘fijn’ voelen). Met onze aanpak kun je het volgende verwachten:

  • Inzicht in de verhoudingen binnen jullie gezin;
  • Zicht op wie welk aandeel heeft in jullie gezinsenergie;
  • Zicht op in welke mate ‘affectie’ binnen jullie gezin tot uiting komt.
  • Zicht op wie, wat graag zou willen veranderen.

Vaak leidt dit al tot een mooi overzicht, waarmee al belangrijke stappen gezet kunnen worden. We maken op basis hiervan de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk. Praktische tips.

We helpen op eenvoudige en praktische wijze in kaart brengen hoe je in jouw gezin vaker plezier kunt maken en wat aandacht voor elkaar oplevert. Met duidelijke stappen werk je aan een hechtere band, zet je schermgebruik waardevol in en weet je hoe je de ontwikkeling van je kind met gericht spelen bevordert. Tijd voor spelen!

Ouders:
“een simpel maar waardevol inzicht dat mijn vrouw en ik opdeden is dat we, wanneer de kinderen uit school komen, we heel vaak de tekening of het werkje maar gewoon aannamen met ‘ja leuk joh’, en in onze tas stopte. Geen échte aandacht dus. We hebben ons nu voorgenomen om elke dag zodra ze er zijn 3 minuten rust te nemen voordat we weer gaan. Eerst even échte aandacht voor wat ze meebrengen. Een kleine gewoonte met grote impact: we genieten ervan!” – Tim, vader van 3 kinderen.

Klik hier om terug te gaan naar de pagina over ‘Ons lifecoachingstraject’