Supertof! Lifecoaching

Supertof! Lifecoaching

Wil jij binnen jouw gezin ook meer tijd voor Spelen? Dat kan! Het is een manier van denken. Simpel. Ontstaan vanuit onze expertises en persoonlijke zoektocht.

Stefanie: “Waar worden wij blij van? Van aandacht en gevoelde affectie van onze ouders. We willen datzelf ook aan onze eigen kinderen geven, én ontvangen dat ook graag terug. We willen graag met elkaar ‘connected’ zijn. De dagelijkse druk, races tegen de klok en toenemend schermgebruik had effect op ons gezinsgeluk. We voelden ons steeds meer ‘disconnected’… Dit moest anders! We wilden de tijd samen waardevoller invullen, elkaar weer écht zien en meer tijd vrij maken om leuke dingen te doen. Want dáár worden wij blij van! Meer happy memories maken! Voor onszelf én voor onze kinderen.”

Wil jij dat ook? Onze lifecoaching biedt inzichten en geeft praktische handvatten, waardoor je als gezin weer meer connected voelt. Op dit moment ontwikkelen we korte, krachtige e-learnings om onze inzichten met jullie te delen. Vaak is bewustwording, besef en het verkrijgen van praktische handvatten al voldoende om uiteindelijk ‘jezelf’ verder te coachen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan zullen we je op de hoogte houden!

Wil je meer weten over onze werkwijze? Klik dan hier!

Onze coaching is volgordelijk gericht op de volgende 3 pijlers:

Pijler 1: Energie voor je gezin
Wat is jullie gevoelde gezinsenergie? In welke mate geven jullie elkaar échte aandacht en voelen jullie elkaars affectie? Wordt dat door de ander ook zo beleefd? Hoe kan je tussen alle drukte door méér van je gezin genieten? Kan ik gedragsproblematieken met meer aandacht en affectie aanpakken? Hoe helpt ‘gezinscommunicatie’ daarbij? Herken jij je in deze vragen? Dan kunnen wij je helpen!

Pijler 1: zo kunnen we je helpen <klik hier>

Pijler 2: Waardevol schermgebruik
Wat is waardevol schermgebruik in de opvoeding en hoe pas ik dat toe? Hoe voorkom ik gedragsproblemen en disconnectie binnen mijn gezin door overmatig schermgebruik? Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind minder ‘zeurt’ om de tablet? Wat zijn de effecten van overmatig schermgebruik op de concentratie en ontwikkeling van mijn kind? Herken jij je in deze vragen? Dan kunnen wij je helpen!

Pijler 2: zo kunnen we je helpen <klik hier>

Pijler 3: Speelbevordering
Wat is Speelbevordering eigenlijk? Hoe zet ik dat thuis simpel in om ons meer verbonden te voelen en de behoefte aan schermgebruik te verminderen? Hoe stimuleer ik thuis ieders ontwikkeling en leerprestaties? Hoe maak ik van alledaagse situaties een waardevol speelmoment? Hoe zet ik mijn kind aan tot nieuw spel? Wat kan ik dan doen? Herken jij je in deze vragen? Dan kunnen wij je helpen!

Pijler 3: zo kunnen we je helpen <klik hier>

Hierom doen we dit:

Elk gewoon gezin, heeft normale uitdagingen. Die horen er nou eenmaal bij. Want zeg nou zelf, wie heeft er geen ervaring met een kind met eetdiscussies, koppigheid, een grote mond, een keer ruzie of vervelend gebruik van smartphones?

In tijden van economische groei (we werken allemaal) en digitalisering (smartphones waren er 10 jaar geleden gewoon nog niet) moeten we steeds meer ons best doen om “connected” te blijven. Met jezelf, met je partner, met je gezin. In de praktijk valt dat niet altijd mee. Je bent moe, moet de was nog doen, hebt met vrienden afgesproken en .. oh ja, je bent al bijna weer te laat voor de zwemles. Had je trouwens de boodschappen al gedaan?

Allemaal normale “problemen”. We hebben er allemaal mee te dealen. Tóch schuilt er ook een gevaar in. Want normale problemen, kunnen zomaar grote problemen worden (van Yperen, 2009). Lekker vaak gamen kan een verslaving worden. En je kinderen minder aandacht geven dan je zou willen, leidt tot schuldgevoel. En met een beetje pech zelfs ontwikkelingsproblemen. Meer lezen? Klik dan hier.

Dáárom heeft SimpelSamenSpel voor iedereen in een gewoon gezin met normale problemen, een Supertof! lifecoachingsmethode ontwikkeld. Het helpt je invulling te geven aan een hecht gezin, en geeft je handvatten hoe om te gaan met communicatie binnen jullie gezin, de inzet van schermpjes en wat de waarde is van speelbevordering voor jou, de relatie met je partner en je kind(eren) is.

 

Copyright SimpelSamenSpel 2018 - lifecoaching

 

Terug naar home