Ons verhaal

simpelsamenspel - supertof - gezin

Ons verhaal

In ons initiatief komt veel van ons samen. Zo komen we tot dingen die we supertof vinden om te doen en waar we heel veel energie van krijgen. Bij alles dat we doen of maken staat ‘simpel samen spelen’ centraal en komt voort uit ons verhaal.

Ben je benieuwd naar ons persoonlijke verhaal áchter SimpelSamenSpel? Lees hier meer:

Vanuit ons hart
SimpelSamenSpel komt récht vanuit ons hart. Na het verlies van onze twee prachtige zonen Merijn (+2010) en Stijn (+2011), beloofden we elkaar één ding: wanneer we alsnog papa en mama mogen worden gaan we de tijd met onze kinderen zo waardevol mogelijk invullen.

Alledaagse drukte
Toen ons gezin ‘compleet’ was, kon het grote genieten beginnen! Of toch niet? We merkten dat het gezinsleven met de verantwoordelijkheid en druk om weer vol voor ons werk te gaan, sociaal actief te zijn en het huishouden te verzorgen, soms best pittig was. Daarnaast moest er genoeg tijd voor onszelf overblijven om te sporten én te ontspannen. Met liefde en aandacht tijd voor elkaar maken en tussen alledaagse drukte door er écht voor elkaar zijn, lukte maar afentoe.

Dus onze belofte aan elkaar? Die maakten we niet waar.. En dát voelde niet goed. We gingen op zoek naar een manier om dat anders te doen. Maar hoe doe je dat op een simpele manier, elke dag, naast een drukke baan? Wat vinden we zélf leuk om te doen? Waar worden onze kinderen blij van? Hoe houd ik het creatieve spel van mijn kinderen op gang? Hoe zorg ik ervoor dat ze niet steeds om een scherm zeuren? En, wat betekent ‘Spelen’ eigenlijk voor onszelf?

Meer tijd voor een simpel samenspelletje!
We zijn gaan onderzoeken hoe we meer tijd voor ‘Simpel Samen Spelen’ binnen ons gezin konden gaan maken. Want in ‘Simpel Samen Spelen’ komt veel samen: je fijn voelen, aandacht voor elkaar hebben, jezelf ontwikkelen, ontladen én opladen bijvoorbeeld!

We wilden meer kwalitatieve tijd met onze kinderen gaan doorbrengen. Maar wát kunnen we dan samen doen? Wat vinden onze kinderen leuk om te doen? We waren op zoek naar inspiratie en zijn gaan onderzoeken hoe we, tussen alledaagse drukte en schermpjes door, simpele samenspellen konden gaan spelen. Doordat we meer tijd met onze kinderen doorbrachten inspireerden zij ons door hun speelse creatieve bril. Ze kijken namelijk anders naar onze wereld. Super mooi! Ons lesje mindfulness 😉 Op verschillende manieren onderzoeken, ontdekken en verwonderen ze zich over de simpelste dingen om hen heen. Door goed naar het spel van onze kinderen te kijken en vaker mee te doen, is ‘4 Ways to Play’ ontstaan. We kijken nu ook zélf creatiever naar de spullen om ons heen. De simpelste samenspellen ontstaan: thuis, ónder de keukentafel, buiten op het plein, ergens tijdens het wachten of in de supermarkt. Super leuk! We maken nu bewuster en meer tijd voor een simpel samenspelletje. En onze belofte? Die komen we op deze manier ook écht na.

De speelvriendjes Jet & Jul
Tijdens ons simpelsamenspel zijn Jet & Jul ‘geboren’. Onze zoon Maxim, toen nog 4 jaar oud, kwam thuis met een tekening waarop zijn eerst getekende poppetjes stonden. Hoe cool?! Vanaf dat moment hingen de poppetjes op ons magneetbord in de keuken en kregen namen. Het vierkante poppetje met haren werd Jet en het kleinere rechthoekige poppetje werd Jul. Ze kregen de hoofdrol in alle speelverhalen van Stefanie en spelen binnen ons gezin ook echt mee! Jet & Jul staan symbool voor liefde en aandacht voor onze kinderen en een speelse, happy kindontwikkeling die wij (onze) kinderen gunnen.

Waardevol schermgebruik
In deze tijd van schermpjes en internet is er voor ouders veel keus wat ze hun kinderen laten zien. Maar wat laat je wel of juist niet zien? Als ouders vinden we dit een hele zoektocht. Want niet alle content op internet is voor kinderen geschikt. Daarnaast vinden wij het heel belangrijk dat onze kinderen gevarieerd blijven spelen. Hiervoor houden we onze ‘4 Ways to Play’ methode in ons achterhoofd. Een gezonde balans tussen on- en offline vermaak is waar wij naar streven.

En onze droom?
Ja, we hebben een droom! Zo váák mogelijk twinkelende oogjes bij kinderen ( en ouders ) door te spelen, te ravotten en het hebben van een fijne tijd sámen, daar doen we het voor!

Even tijd voor elkaar met een simpel samenspelletje!”

Veel speelplezier!

Liefs,
Stefanie en Ronald

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly