Ons verhaal

simpelsamenspel - supertof - gezin

Ons verhaal

Vanuit ons hart
Het initiatief SimpelSamenSpel komt récht vanuit ons hart. Na het verlies van onze twee prachtige zonen Merijn (+2010) en Stijn (+2011), beloofden we elkaar één ding: wanneer we alsnog papa en mama mogen worden gaan we de tijd met onze kinderen zo waardevol mogelijk invullen.

Alledaagse drukte
Toen ons gezin ‘compleet’ was, kon het grote genieten beginnen! Of toch niet? We merkten dat het gezinsleven met de verantwoordelijkheid en druk om weer vol voor ons werk te gaan, sociaal actief te zijn en het huishouden te verzorgen, soms best pittig was. Daarnaast moest er genoeg tijd voor onszelf overblijven om te sporten én te ontspannen. Met liefde en aandacht tijd voor elkaar maken en tussen alledaagse drukte door er écht voor elkaar zijn, lukte maar afentoe.

Dus onze belofte aan elkaar? Die maakten we niet waar.. En dát voelde niet goed. We gingen op zoek naar een manier om dat anders te doen. Maar hoe doe je dat op een simpele manier, elke dag, naast een drukke baan? Hoe maak je de tijd samen waardevol? Waar worden de kinderen blij van? Wat vinden we zélf leuk om te doen? Hoe houd ik het spel van mijn kinderen op gang? Hoe zorg ik ervoor dat ze lekker zelf spelen en niet steeds om een scherm zeuren? En, waarom is ‘Spelen’ eigenlijk zo belangrijk?

Waardevolle tijd met elkaar.
We zijn gaan onderzoeken hoe we de tijd met elkaar waardevoller en gezelliger konden gaan maken.

Maar wát kunnen we dan (samen) doen? Even tussen alledaagse drukte door. Wat vinden onze kinderen leuk om te doen? We waren op zoek naar inspiratie. Geïnspireerd door de reggio emilia pedagogiek zijn we meer naar onze kinderen gaan kijken. Echt kijken. Wat we toen zagen inspireerden ons enorm! Kinderen kijken namelijk heel anders naar onze wereld. Super mooi! Op verschillende manieren onderzoeken, ontdekken en verwonderen ze zich over de simpelste dingen om hen heen. Door goed naar het spel van onze kinderen te kijken en vaker met ze mee te doen, is onze speelmethode ‘4 Ways to Play’ ontstaan. Hierdoor hebben we geleerd ook zélf creatiever naar alles om ons heen te kijken. Zo ontstaan de simpelste samenspellen: thuis, ónder de keukentafel, buiten op het plein, ergens tijdens het wachten of in de supermarkt. En onze belofte? Die komen we op deze manier ook écht na. Want door meer samen te spelen komt veel samen: je fijn voelen, aandacht voor elkaar hebben, jezelf ontwikkelen, ontladen én opladen bijvoorbeeld!

De speelvriendjes Jet & Jul
Onze zoon Maxim, toen nog 4 jaar oud, kwam thuis met een tekening waarop hij zijn eerste poppetjes had getekend. Hoe tof?! Vanaf dat moment hingen de poppetjes op ons magneetbord in de keuken en kregen namen. Het vierkante poppetje met een hoedje vol haren werd Jet en het kleinere rechthoekige poppetje werd haar broertje Jul. Vanaf dat moment kregen Jet & Jul de hoofdrol in alle speelverhalen die ik vanuit de belevingswereld van (mijn) kinderen schreef. Jet & Jul staan symbool voor onze liefde en aandacht voor onze kinderen. Daarnaast zijn ze letterlijk spelenderwijs uit de vingers van Maxim ‘geboren’ en komen ze dus voort uit een speelse, blije kindontwikkeling die wij als ouders onze kinderen gunnen. Zoals elke ouder doet. Ons credo ‘Love to Play’ sluit hierop aan. Liefde voor je kind door aandacht te geven en hen lekker te laten spelen.

En onze droom?
Ja, we hebben een droom! Zo váák mogelijk twinkelende oogjes bij kinderen ( en ouders ) door te spelen, te ravotten en het hebben van een fijne tijd sámen, daar doen we het voor!

Liefs,
Stefanie en Ronald