Ons verhaal

simpelsamenspel - supertof - gezin

Ons verhaal

Ben je benieuwd naar ons persoonlijke verhaal áchter SimpelSamenSpel? Lees hier meer.

Hoi, wij zijn Stefanie en Ronald. We zijn elkaars maatje, getrouwd en trotse ouders van onze zoontjes Maxim (2012) en Floris (2014). Ons initiatief SimpelSamenSpel komt récht uit ons hart. Als mens zijn we altijd al gek geweest op het geluk en de ontwikkeling van kinderen, en papa en mama worden bleek voor ons geen vanzelfsprekendheid. Toen we onze kinderwens probeerden te vervullen beloofden we elkaar dan ook één ding: áls we ooit papa en mama mogen worden, dan willen we er ook écht voor onze kinderen zijn.

Maar hoe doe je dat precies? Hoe maak je de tijd samen waardevol en leuk? Wat ga je doen op je papa- of mamadag? Werk, huishouden, vrienden en vriendinnen, sporten en ontspanning, het is belangrijk en gaat allemaal door. En hoe stimuleer ik een gezonde balans tussen on- en offline spel en zet ik tablets, televisie en gamen waardevol in? Kortom, om er echt te zijn voor elkaar en onze eigen ogen en die van onze kinderen vaker te laten twinkelen, moesten we het nét een beetje anders inrichten.

We zijn gaan onderzoeken hoe we meer tijd voor ‘Spelen’ binnen ons gezin konden gaan maken. Want in ‘Spelen’ komt veel samen: je fijn voelen, aandacht voor elkaar hebben, jezelf ontwikkelen, ontladen én opladen bijvoorbeeld!

Doordat we meer tijd met onze kinderen doorbrachten inspireerden zij ons door hun speelse, creatieve bril. Ze kijken anders naar onze wereld. Super mooi! Ons lesje mindfulness 😉 Op verschillende manieren onderzoeken, ontdekken en verwonderen ze zich over de simpelste dingen om hen heen. Ze genieten ervan om simpele spelletjes samen te doen, en zelf te verzinnen. Door meer naar hun spel te kijken en vaker mee te doen, is ‘4 Ways to Play’ ontstaan.  Door gevarieerde spelsoorten aan te bieden, blijven onze kinderen lekker spelen. De speelmethode ‘4 Ways to Play’ is onze handvat om telkens weer iets nieuws aan te bieden, waardoor afwisseling in spel ontstaat en ze steeds weer andere speelideetjes krijgen. Zo blijven ze lekker gevarieerd bezig! Ook kijken we nu zélf creatiever naar de spullen om ons heen. We hebben geleerd meer door de speelse ogen van onze kinderen te kijken. Vanuit ‘4 Ways to Play’ spelen zij met simpele materialen. Ze onderzoeken en ontdekken wat ze ermee kunnen, waardoor een beweeg-, constructie-, fantaseer en/of regelspel ontstaat. Vanuit die 4 speelmanieren geven we onze kinderen vaker een voorzetje, waardoor het spel een andere draai krijgt en ze weer lekker verder spelen. De hele dag door ontstaan grappige spelletjes: thuis, ónder de keukentafel, buiten op het plein, ergens tijdens het wachten of in de supermarkt. Super leuk! Zij blij, wij blij! 😉 Ja, toch?!

En onze belofte? Die komen we op deze manier ook écht na.

Daarnaast waren we op zoek naar iets waar we onze éigen creativiteit meer in kwijt konden. Wat betekent ‘Spelen’ eigenlijk voor onszelf? Het onderzoeken, ontdekken en de verwondering van onze kinderen inspireerden ons zodanig, dat we daar verhalen, een speelboek en speelvideo’s over zijn gaan maken. We vinden dat écht ontzettend leuk om te doen! Het is ónze manier van Spelen.

Op ons YouTube kanaal SimpelSamenSpel TV maken we gratis unieke speelvideo’s voor kinderen en delen we simpelsamenspellen wat je met je kind kunt doen. Via ons platform vinden we het te gek om toffe speelideeën van en met ouders te delen, zodat we elkaar inspireren. Zo kunnen we samen spelen, genieten van de twinkelende oogjes van onze kinderen en heel veel mooie herinneringen delen!

Spelen jullie met ons mee? Dat vinden we écht Supertof! 😉

Liefs, Stefanie & Ronald

 

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly